13.06.2017

Най-ценното нещо, което можеш да направиш за себе си <3

Здравей!

Желая ти жизнен вторник <3

 

Всички съвременни хора сме ангажирани с хиляди неща всеки ден, но колкото и да сме заети - преди всичко е нужно да се погрижим за себе си. 

 

Както вече много пъти съм казвала от личен опит, когато ние сме добре, можем да бъдем много по-полезни за себе си и хората около нас. 

За това е изключително важно да отделим дори 10-15 мин., за да обядваме и да заредим организма с нужната ми енергия, за да можем да продължим да действаме. 

 

Именно за това с нашия екип създадохме обедното ни меню, за да може да имате достъп до здравословен обяд, който идва всеки ден до вашия офис и за вас остава единствено да отделите тези 5-10 или 15 минути, за да хапнете питателна храна, от която организма ви има нужда. И това не коства никакво усилие и разход на ценно време. 

Не случайно направихме и така, че да можете да си поръчвате от днес за днес и когато огладнеете, да вдигнете телефона, да поръчате и обяда ви да бъде при вас почти веднага.

Още сега можеш да направиш нещо ценно за себе си като си осигуриш една истинска, качествена и прясна храна, която в същото време е и невероятна наслада, заради домашния и чудесен вкус :) И това ще ти донесе здраве и жизненост в дългосрочен план. 

Искам да споделя с теб и чудотворните супер храни, които сме добавили във вкусотиите ни за сряда:

 

Мента - Според най-новите данни ментата подобрява действието на жлъчния сок, който организмът използва, за да разгражда и усвоява мазнините. Същевременно билката действа успокояващо на стомашните мускули. Тези нейни действия улесняват храносмилането и намаляват отделянето на газове – най-честа причина за тежест в стомаха. Листата понижават високото кръвно налягане – наличието на калий, в листата от мента помагат за понижаване на кръвното налягане и за регулиране честотата на пулса. Мента сме добавили в уникалното Агнешко с билки и ментово песто

 

Амарант - Растението амарант се спряга от съвременните учени като едно истинско чудо както сред суперхраните, така и сред лечебните растения. Някои от най-уникалните ползи за здравето, които носи амарантът, включват способността му да: стимулира растежа, намалява възпаленията, предотвратява появата на някои хронични заболявания, повишава здравината на костите, понижава кръвното налягане, стимулира имунната система, превенция на разширени вени, поддържа косата здрава и подпомага организма за намаляване на наднормено тегло. Амарант сме добавили в нашите вкусни Веган кюфтенца с амарант, грах и тахини сос

 

Лимецът - е изключително богат на витамин А, B и Е, на минерали и не на последно място на белтъчини. Съдържанието на витамини от група Е е предпоставка да споменем, че е важна хранителна добавка за да се опазим от сърдечно – съдови заболявания. За здравето на ставите ни пък, голяма роля играе съдържанието на витамин Б в този продукт. Минералите и цинкът, също имат големи здравословни последици за организма. Лекари препоръчват консумацията на лимец, когато имаме непоносимост към глутена в другите храни, които консумираме. Лимец сме добавили в нашата супер свежа Зелена салата с моцарела, лимец и мента

 

Сусамов тахан - Сусамовият тахан е естествен имуностимулатор. Съдържащите се в него желязо и мед участват в производството на бели кръвни телца, цинкът подпомага развитието им и стимулира функцията им да се борят с микробите, а селенът се грижи за производството на антиоксиданти и антитела. Само една супена лъжица сусамов тахан на ден може да осигури 10-12 % от нужните на организма количества желязо, селен и цинк. Съдържанието на магнезий в тахана пък подпомага състоянието на пациенти с астматични пристъпи, като облекчава симптомите им.

Таханът стимулира сърдечната дейност, благодарение на омега-3 мастните киселини. Те понижават нивата на холестерола и подпомагат лечението на сърдечно-съдови заболявания, вследствие от възпалителни процеси.  

Сусамовата паста засилва действието на антиоксидантите заради медта, която се съдържа в продукта. Той има противовъзпалителни свойства. Сусамов тахан сме добавили в нашите повече от чудесни Веган кюфтенца с амарант, грах и тахини сос

 

Джинджифил - Джинджифилът намалява високото кръвно налягане, а също така намалява и нивата на вредния холестерол в организма на човека. Джинджифилът е мощен антиоксидант, който се използва често при различни типове възпаления. Помага и за успокояването на различни по произход разстройства на стомаха и червата. Днес джинджифил сме добавили в супер здравословните Енергийни топчета със сушени кайсии, джинджифил и кашу

 

Хранете се качествено, усмихвайте се повече, движете се, забавлявайте и се радвайте! 

 

Прекрасен ден от мен Хари <3

Предишна статия Следваща статия