11.07.2017

6 начина да бъдеш в добра форма през лятото

Здравей!

Понякога изпитваме големи трудности да открием най-добрите и ефективни начини, които ни карат да се чувстваме и изглеждаме добре. Споделяме топ 6, които ще ти помогнат да се поддържаш в добра форма. Опитай ги и ще видиш, че ще ти донесат желания ефект.

 

Сутрин преди закуска изпий една чаша вода с лимон

Нека водата е леко хладка. Изцеди в нея половин лимон и я изпий на бавни глътки. Това подпомага доброто храносмилане и обмяната на веществата, стимулира имунната система, детоксикира тялото и то по-лесно се освобождава от натрупаните токсини. Ще почувстваш истински прилив на енергия. Помага също да намалим теглото и да се поддържаме в оптимални килограми. Лимоните съдържат разнообразие от фибри, пектин и витамин С, които помагат да изчистим кожата, тя да е свежа и гладка. През лятото е много важно да пием достатъчно вода. Тя помага да изчистим мазнините, да отделяме по-лесно отпадъчните натрупвания в организма и да имаме много енергия.

 

Движението е щастие

Направи поне 10 клекове или друга физическа активност, дори за 5-10 минути. Ще бъде още по-добре, ако имаш възможност да отидеш пеша до работа, за да се раздвижиш и настроиш за предстоящия ден. Вдъхнови се и си осигури твоето време за движение - тялото ти ще се отблагодари с много повече енергия и настроението ти със сигурност ще бъде много по-положително. Движението активира отделянето на полезните хормони в тялото като ендорфин - известен като хормонът на щастието. Активността забързва обмяната на веществата и повишава енергията.

 

Храни се редовно 

Какво се случва в организма, когато гладува?

Когато сме гладни, и то за по-продължтелно време, организмът е стресиран. Тялото започва да натрупва мазнини, защото получава сигнал, че липсва храна. За да пести сили и енергия, тялото започва да забавя метаболизма. Дори да ви се струва, че отслабвате и тялото се “смалява”, това е само от към мускулна маса, но не и от към мазнини. За това се погрижи да хапваш редовно и да не пропускаш хранене. Разбира се, нужно е храната да бъде пълноценна, лека и чиста. 

 

Улесни ежедневието си 

Ако ти е трудно по време на работния ден да откриеш такава храна в близост - имаш готово решение. Всеки делничен ден The Catering Company прави доставка до офиса на здравословно, вкусно, домашно обедно меню, приготвено изцяло с натурални продукти от местни български производители. Менюто е изключително разнообразно, всеки ден е различно и включва салата, основно и десерт. Има богат избор на ястия от пилешко, свинско, телешко агнешко, риба, морски дарове за любителите, но сме помислили и за хората на безмесен режим - имаме веджи меню, което е също толкова разнообразно и вкусно. Още сега можеш да си избереш своя обяд от тук: https://thecatering.bg/lunch_menu/49

Редувай работа с почивка

За да бъдеш по-ефективен, продуктивен и креативен в работата и не само, е нужно да “презареждаш”. Ако изтощаваш докрай силите си, много трудно ги възстановяваш и така се натрупва т.нар. хронична умора. Можеш да избегнеш това като съзнателно си даваш чести кратки почивки. Можеш да се изправиш, да се разходиш из офиса, можеш да изслушаш някоя зареждаща песен или просто да направиш няколко дълбоки вдишвания - кислородът винаги помага за енергизиране на тялото. 

 

Желанието да се чувстваш добре

Факт е, че когато се чувстваме добре, можем да вършим работата си качествено, можем да бъдем адекватни и отдадени в отношенията с нашите близки и да изпълняваме целите, които си поставяме. За това да се чувстваме добре, да имаме борбен дух и целенасочено да се грижим за здравето си, за да бъдем в добра форма и кондиция, е основополагащо не само за през лятото, а и през целия ни живот.

 

Пожелаваме ти успех, вдъхновение и ползотворни дни!

Ако тази статия ти е харесала, сподели я с приятели - нека бъдем полезни за повече хора.

Предишна статия Следваща статия